December 26, 2019

Synology NAS i sve njegove mogućnosti

Što sve možete učiniti sa Synology NAS uređajima

Synology NAS je višenamjenski poslužitelj za pohranu prilagođen mreži i internetu, koji služi kao centar za razmjenu datoteka. Štoviše, posebno je dizajniran za različite svrhe, omogućujući vam izvršavanje sljedećih zadataka s internetskim Synology DiskStation Manager (DSM):

Spremite i dijelite datoteke putem Interneta
Korisnici sustava Windows, Mac korisnici i Linux korisnici mogu lako dijeliti datoteke unutar intraneta ili putem interneta. Podrška za Unicode jezik omogućava dijeljenje datoteka na različitim jezicima.

Skenirajte postavke sa sigurnosnim savjetnikom
Security Advisor je sigurnosna aplikacija koja skenira vaše Synology NAS i DSM postavke. Provjerit će vaše postavke i preporučiti promjene koje pomažu u očuvanju vašeg Synology NAS-a.

Upravljanje datotekama kroz web preglednik
Jedna od aplikacija Synology DiskStation Manager-a, File Station, omogućava korisnicima upravljanje svojim datotekama na Synology NAS-u jednostavno putem web sučelja. S mobilnim uređajem također možete pristupiti datotekama pohranjenim na Synology NAS.

Prijenos datoteka putem FTP-a
Synology NAS pruža FTP uslugu s ograničenjem propusnosti i anonimnom prijavom. Za siguran prijenos podataka dostupni su i FTP preko SSL / TLS-a i uninvited IP auto-block.

Sinkronizirajte datoteke s Cloud Stationom
Cloud Station je usluga dijeljenja datoteka koja vam omogućuje sinkronizaciju datoteka između centraliziranog Synology NAS-a i više klijentskih računala, mobilnih i Synology NAS uređaja.

Izrada sigurnosnih kopija datoteka na računalu i poslužitelju
Synology NAS nudi razna sigurnosna rješenja za sigurnosno kopiranje računalnih podataka na Synology NAS, izradu sigurnosne kopije Synology NAS-a ili iSCSI LUN na vanjski tvrdi disk, drugi Synology NAS, poslužitelj kompatibilan s rsync protokolom, Amazon S3 server, HiDrive sigurnosni poslužitelj itd.

Uživajte u zabavnom sadržaju na poslužitelju
Download Station aplikacija omogućuje vam preuzimanje datoteka s Interneta putem BT, FTP, HTTP, eMule i NZB u Synology NAS. Podrška za Media Server i iTunes omogućava računalima ili DMA uređajima unutar LAN-a reprodukciju multimedijskih datoteka na Synology NAS. Pomoću funkcije USBCopy ili SDCopy možete pritisnuti gumb Kopiraj na vašem Synology NAS-u da biste trenutačno kopirali datoteke s fotoaparata ili SD kartice na Synology NAS.

Organizirajte videozapise pomoću aplikacije Video Station
Video Station omogućuje vam organiziranje zbirke filmova, TV emisija i kućnih videozapisa u medijsku platformu na kojoj možete gledati i reproducirati videoisječke, live stream i snimanje digitalnih TV programa s USB DTV ključem koji je priključen na vaš Synology NAS, pogledati i uređivanje video sadržaj čiji se podaci automatski preuzimaju s Interneta. Možete reproducirati videozapise na iPhone ili iPad uređajima.

Pametno upravljajte osobnim fotografijama
Synology Moments vam omogućuje da okupite sve svoje fotografije i videozapise na jednom privatnom mjestu. Ovaj paket otvara novu eru za pohranu fotografija, omogućujući automatsko razvrstavanje slučajnih fotografija pomoću tehnike prepoznavanja slike koja može prepoznati ljude, subjekte i mjesta na fotografijama.

Organizirajte profesionalne fotografije uz Photo Station
Photo Station omogućuje vam jednostavno organiziranje internetskih albuma s mapama. Napredne postavke privilegija i dijeljenja omogućuju profesionalnim fotografima prikazivanje njihovih fotografija i prikupljanje povratnih informacija od svojih klijenata s lakoćom.

Uživajte u glazbi bilo kada i bilo gdje
Audio Station omogućuje vam slušanje glazbe pohranjene na Synology NAS-u, sa spojenog iPoda ili čak stream Internet radio postaja. Pored toga, putem Interneta možete prenositi glazbu iz Synology NAS-a s web preglednikom.

Snimajte videozapise s IP kamerama
Surveillance Station omogućuje vam upravljanje, gledanje i snimanje videozapisa s više IP kamera putem mreže. Pristupom internetskom upravljačkom sučelju Surveillance Station-a možete gledati sliku u stvarnom vremenu koju kamera snima i kontinuirano snimati videozapise u režimu otkrivanja pokreta (motion-detection) ili u alarm-recording načinu snimanja.

Otkrijte više aplikacija kroz Package Center
Package Center donosi intuitivnost i praktičnost za korisnike da lako instaliraju i ažuriraju različite aplikacije (koje su upakirane u pakete). Jednostavno pregledajte sve dostupne aplikacije i odaberite one koji najbolje odgovaraju vašim potrebama. Sve se može učiniti sa samo nekoliko klikova.

Postavljanje poslužitelja ispisa (Print Server)
USB ili mrežni pisači povezani s vašim Synology NAS mogu dijeliti klijentska računala putem lokalne mreže. AirPrint podrška omogućuje vam ispis na pisač s iOS uređaja, dok vam podrška za Google Cloud Print omogućuje ispis na pisač kad koristite Googleove proizvode i usluge.